Polecane
- XPRO 5
- XPRO 8
- XPRO 15
- AT 50 FU
- AT 100 FU
- AT 150 FU
- AT 200 FU
- Chilly Max 50
- Chilly Max 90
- Chilly Max 110
Nowości
- XPRO 5
- XPRO 8
- XPRO 15
The HELI rotating sprinkler evenly soaks the pomace cap in the tank, while a built-in sieve
Dzięki oprogramowaniu VinPilot® masz przez cały czas przegląd wszystkich ważnych procesów zachodzących w Twojej
10 lat doświadczenia pozwala nam na dostawy wybranych urządzeń
oraz realizacji całych projektów dla małych, średni oraz dużych przetwórni.
Cydr – napój o rzeczywistej zawartości alkoholu od 1,2% do 8,5%
objętościowych, otrzymany w wyniku fermentacji alkoholowej nastawu
na cydr, bez dodatku alkoholu, z możliwością słodzenia lub dodania soku jabłkowego lub zagęszczonego soku jabłkowego
- tyle prawo i teoria. Przejdźmy do praktyki
Miód pitny – napój o rzeczywistej zawartości alkoholu od 9% do 18% objętościowych, otrzymanym w wyniku fermentacji alkoholowej nastawu na miód pitny (brzeczki miodowej), z możliwością dodania alkoholu, słodzenia, dodania ziół lub przypraw korzennych lub barwienia wyłącznie cukrem palonym, o następujących proporcjach w wyrobie gotowym...
- tyle prawo i teoria. Przejdźmy do praktyki
Destylaty owocowe to wysokoprocentowe napoje alkoholowe, które otrzymuje się w wyniku destylacji przefermentowanego nasatawu owocowego. Wytwarzenie destylatów owocowych ma długą tradycję. Dzięki nowej wiedzy oraz coraz lepszym maszynom i urządzeniom systematycznie zwiększa się wydajność procesu i jakość wyrobów.
Wino - produkt otrzymywany wyłącznie w drodze całkowitej lub częściowej fermentacji alkoholowej świeżych winogron, rozgniatanych lub nie lub moszczu winogronowego. Posiada całkowitą objętościową zawartość alkoholu nie większą niż
15 % obj. i nie mniejszą niż 8,5 % obj.
Wino owocowe markowe – napój o rzeczywistej zawartości alkoholu od 8,5% do 15% objętościowych, otrzymanym w wyniku fermentacji alkoholowej nastawu na wino owocowe markowe, bez dodatku alkoholu, z możliwością słodzenia, leżakowane przez okres nie krótszy niż 6 miesięcy,
- tyle prawo i teoria. Przejdźmy do praktyki
Sok – produkt otrzymany z jednego lub większej ilości gatunków zdrowych, dojrzałych, świeżych lub schłodzonych owoców. Posiada barwę, smak i zapach charakterystyczny dla soku z owoców, z których jest otrzymany. Do soku owocowego można dodać miazgę i komórki miąższu, które były uprzednio oddzielone. Zabronione jest dodawanie barwników, konserwantów oraz aromatów innych niż uzyskanych w procesie zagęszczania. Soki można wzbogacać w witaminy. W grudniu 2011 roku Parlament Europejski podjął decyzję o wprowadzeniu zakazu dodatku cukru do soków owocowych, co usankcjonowało powszechną praktykę.
- tyle prawo i teoria. Przejdźmy do praktyki.
Cydr – napój o rzeczywistej zawartości alkoholu od 1,2% do 8,5%
objętościowych, otrzymany w wyniku fermentacji alkoholowej nastawu
na cydr, bez dodatku alkoholu, z możliwością słodzenia lub dodania soku jabłkowego lub zagęszczonego soku jabłkowego
- tyle prawo i teoria. Przejdźmy do praktyki
Miód pitny – napój o rzeczywistej zawartości alkoholu od 9% do 18% objętościowych, otrzymanym w wyniku fermentacji alkoholowej nastawu na miód pitny (brzeczki miodowej), z możliwością dodania alkoholu, słodzenia, dodania ziół lub przypraw korzennych lub barwienia wyłącznie cukrem palonym, o następujących proporcjach w wyrobie gotowym...
- tyle prawo i teoria. Przejdźmy do praktyki
Destylaty owocowe to wysokoprocentowe napoje alkoholowe, które otrzymuje się w wyniku destylacji przefermentowanego nasatawu owocowego. Wytwarzenie destylatów owocowych ma długą tradycję. Dzięki nowej wiedzy oraz coraz lepszym maszynom i urządzeniom systematycznie zwiększa się wydajność procesu i jakość wyrobów.
Wino - produkt otrzymywany wyłącznie w drodze całkowitej lub częściowej fermentacji alkoholowej świeżych winogron, rozgniatanych lub nie lub moszczu winogronowego. Posiada całkowitą objętościową zawartość alkoholu nie większą niż
15 % obj. i nie mniejszą niż 8,5 % obj.
Wino owocowe markowe – napój o rzeczywistej zawartości alkoholu od 8,5% do 15% objętościowych, otrzymanym w wyniku fermentacji alkoholowej nastawu na wino owocowe markowe, bez dodatku alkoholu, z możliwością słodzenia, leżakowane przez okres nie krótszy niż 6 miesięcy,
- tyle prawo i teoria. Przejdźmy do praktyki
Sok – produkt otrzymany z jednego lub większej ilości gatunków zdrowych, dojrzałych, świeżych lub schłodzonych owoców. Posiada barwę, smak i zapach charakterystyczny dla soku z owoców, z których jest otrzymany. Do soku owocowego można dodać miazgę i komórki miąższu, które były uprzednio oddzielone. Zabronione jest dodawanie barwników, konserwantów oraz aromatów innych niż uzyskanych w procesie zagęszczania. Soki można wzbogacać w witaminy. W grudniu 2011 roku Parlament Europejski podjął decyzję o wprowadzeniu zakazu dodatku cukru do soków owocowych, co usankcjonowało powszechną praktykę.
- tyle prawo i teoria. Przejdźmy do praktyki.
Cydr – napój o rzeczywistej zawartości alkoholu od 1,2% do 8,5%
objętościowych, otrzymany w wyniku fermentacji alkoholowej nastawu
na cydr, bez dodatku alkoholu, z możliwością słodzenia lub dodania soku jabłkowego lub zagęszczonego soku jabłkowego
- tyle prawo i teoria. Przejdźmy do praktyki
Wyspecjalizowany, sprawdzony i zaufany dostawca maszyn, urządzeń oraz szerokiego spektrum techniki sokowniczej (NFC, Cold Press), winiarskiej, miodosytniczej, napojowej oraz do szeroko rozumianego przetwórstwa owoców i warzyw.
Seweryn Fabijaniak
dyplomowany Enolog, absolwent Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, ekspert w zakresie technologii produkcji win, soków, miodów pitnych oraz wielu innych napojów. Doświadczony doradca w dziedzinie projektowania i umaszynawiania szeroko rozumianych przetwórni owoców i warzyw.
Lista naszych partnerów systematycznie się powiększa wyłącznie o firmy, które oferują rozwiązania na najwyższym poziomie technicznym oraz spełniają wyśrubowane, europejskie normy jakości. Już dziś mamy przyjemność reprezentować następujące podmioty: